Zibashian-LOGO
Search
Close this search box.

اجرای نمای خشک آجر

نویسنده
نویسنده : امیررضا حبیبلو

دسته ها

آخرین نوشته ها

اجرای نمای خشک آجر

سیستم اجرای نمای خشک آجر

نمای آجری همواره از محبوب‌ترین و اصیل‌ترین نماها در عرصه ساخت و نمایش ساختمان‌ها به شمار می‌روند، به ویژه در فرهنگ ایرانی. این نوع نماها ارتباط عمیقی با معیارهای ایرانی دارند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد سیستم اجرای نمای خشک آجر این است که از هیچ گونه ملاتی برای اجرا استفاده نمی‌شود، بلکه اتصالات آن به روش مکانیکی انجام می‌شود.

اجزای تشکیل‌دهنده نمای خشک آجری عبارتند از:

  1. پروفیل‌های عمودی (سازه نگهدارنده)
  2. پروفیل‌های افقی (اتصالات نگهدارنده)
  3. لاستیک ضربه‌گیر
  4. مصالح رویه نما (آجر نسوز)

برای نصب و اجرای نمای خشک آجری، در مرحله اول، عایق حرارتی را با چسب و یا اتصالات خاصی مانند گیره‌ها و یراق‌آلات به دیوار متصل می‌کنند. سپس، پروفیل‌های عمودی روی آن نصب می‌شوند.

پروفیل‌های عمودی نقش مهمی در این نما ایفا می‌کنند؛ آن‌ها پوسته را به سازه اصلی منتقل می‌کنند و مسئولیت نگهداری و تحمل بار نما را بر عهده دارند. این پروفیل‌ها معمولا از جنس گالوانیزه یا استیل هستند و از مقاومت و استحکام بالایی در برابر شرایط جوی برخوردارند.

پروفیل‌های افقی که به عنوان اتصالات نگهدارنده عمل می‌کنند، از ورق‌های گالوانیزه با ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند و با استفاده از اتصالات خاصی به سازه نگهدارنده نصب می‌شوند.

در مرحله‌ی آخر، سطح رویه نما با استفاده از آجرهای نسوز پوشانده می‌شود که در انواع، ابعاد و رنگ‌های متنوعی موجود هستند.

محل قرارگیری اتصالات خشک آجر با ایجاد شیارهایی در بالا و پایین آجر مشخص می‌شود و لاستیک‌های ضربه‌گیر در مکان اتصال آجر به پروفیل‌های افقی جایگذاری می‌شوند تا از هر گونه فشار و ضربه به آجرها جلوگیری کنند. در نهایت، آجرها با فاصله از روی سازه نگهدارنده نصب می‌شوند، که ایجاد فضای خالی بین عایق و نما از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند.

مزایای اجرای نمای خشک آجر شامل:

  1. تسریع در اجرا
  2. کاهش وزن نما
  3. کاهش اتلاف انرژی
  4. امکان چیدن و برچیدن آسان
  5. قابلیت اجرا بر روی انواع قوس و گنبد

برای درخواست مشاوره در زمینه اجرای انواع سیستم های نصب با متخصصین زیباآشیان تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

شبکه های اجتماعی زیباآشیان